בחירת צבע באיפור קבוע

בחירת צבע באיפור קבוע
רבות כבר נכתב על "איך מומלץ לעשות איפור קבוע, כך שיהיה מדויק ואיכותי". ובכן, להצלחת האיפור ולקבלת לקוחה מרוצה, אנחנו צריכים לשזור יחדיו כמה פרמטרים חשובים.

מה דרוש להצלחת האיפור הקבוע?
מכשור אמין שהמחט בו אינה רוטטת לצדדים.
צבעים אמינים שאינם מדוללים מדי ועומדים בתווי התקן הבינלאומיים לצבעי איפור קבוע.
ידע במיקרופיגמנטציה והכרת תורת הצבע והעור.
שמירה על ההגיינה במקום העבודה.
שימוש במחטים ובתכשירים סטריליים וחד-פעמיים.
בענף, קיימים הרבה סוגי מכשירים, רובם עובדים עם ידית שהמחט בתוכה רוטטת עם הפעלת הידית. רטט זה של המחט גורם לכמה תופעות לוואי.

מהן תופעות הלוואי בעקבות מחט רוטטת?
התזת צבע.
בזבוז צבע.
פציעת עור הלקוחה וכאב בזמן העבודה.
חוסר דיוק, מכיוון שהמחט אינה יציבה וזזה לצדדים.
אם נבחר לעבוד באופן נקי, לא פוצע ולא מכאיב, נחפש את המכשירים המדויקים שבהם המחט אינה רוטטת, העור לא נפגע והלקוחה אינה חשה בכאב במהלך החדרת הפיגמנט לעור.

אגב, בגרמניה פותחו מכשירים במיוחד למטרה זו. אלו מכשירים שהמחט נעולה ואינה רוטטת כשהידית מופעלת. החדרת הפיגמנט איתם היא קלה, נקיה, מדוייקת כמו עבודה עם עיפרון וללא פציעת העור. זהו מודל היגייני ביותר באיפור הקבוע.

חשיבות הפיגמנט
סוג הפיגמנט איתו נעבוד קובע גם את איכות העבודה. ישנם פיגמנטים שמכילים כמות גדולה של גליצרין. פיגמנטים אלו נמרחים על העור וקשה להסירם. במהלך ההחדרה הם נמרחים לכל הכיוונים ומקשים על הדיוק של החדרת הפיגמנט.

מומלץ לעבוד עם פיגמנטים שריכוז הגליצרין בהם נמוך או פיגמנטים שבמקום גליצרין מכילים שמנים אתריים שיש להם גם תכונת הרגעה למקום שהוחדרו.

כשאת המאפרת, מכירה את תכונות הפיגמנט ואופן דהייתו ואת הכימיה שלו – בחירת הצבע הנכון ללקוחה יהיה בשבילך דבר של מה בכך. גם תיקון של איפור לא מוצלח תוכלי לעשות ללא חשש, אם תשלטי בתורת המיקרופיגמנטציה.

כמה טעויות נפוצות
אחת הטעויות הנפוצות היא לתת ללקוחה את האפשרות לבחור את הצבע בעצמה. רוב הסיכויים שהצבע יתקבל שונה אחרי החדרתו מהצבע שהיא דמיינה לעצמה. חשוב לשאול את הלקוחה, כיצד היא רוצה שהאיפור ייראה? האם היא רוצה בולט או טבעי?  בהתאם לתשובה שלה תוכלי, את המאפרת, לבחור את הפיגמנט שמתאים ללקוחה. זכרי, שהפיגמנט צריך תמיד להיות כהה או בהיר ב-2 דרגות מצבע העור אליו הוחדר, אחרת הוא יטמע בתוך העור.
טעות נפוצה אחרת היא להחדיר פיגמנט חום לגבה שהפכה לאדומה. במקרה זה, אנחנו חייבים לנטרל את הפיגמנט האדום שבגבה. רק אחרי הנטרול של הפיגמנט האדום עם צבע שנקרא "מבטל אדום" או "מייק-אפ טוטאל" אפשר לחזור על הגבה עם פיגמנט חום.
למחיקות של איפור קבוע ישנם צבעים מיוחדים שמטשטשים את הפיגמנט ומכסים אותו. קיימות בענף תמיסות חומצתיות שמבטיחות "הוצאת הפיגמנט". יש לעבוד איתן בזהירות, לפי הוראות היצרן כדי למנוע כוויה או נזק בלתי הפיך בעור.

ההמלצה שלי: לעבור השתלמות בנושא תיקונים ומחיקות לפני שננסה זאת על הלקוחה.

ההבדל בין אשת המקצוע בארץ לזו האירופאית
אשת המקצוע הישראלית מאמינה בכישוריה וביכולתה לפתור בעיות לפי המוטו: "אם אין אני לי, מי לי…" אשת המקצוע האירופאית לעומתה לא תיכנס לסיכונים אפשריים. היא תברר לפני הפעולה על כל הדרכים האפשריות, את הטכניקות השונות ואז תחליט אם היא נכנסת להרפתקה.

המאפרת האירופאית תעבוד "כמו שכתוב". "לפי הספר". היא לא תנסה להתחכם ולכן רמת הביצוע של המאפרת האירופאית גבוהה ומדוייקת יותר. יש פחות מריחה ויותר דיוק ושקידה. זוהי אולי אחת הסיבות לכך שמספר התביעות בארץ, של לקוחות לא מרוצות, הוא יחסית גבוה בהרבה ביחס למספר התביעות באירופה.

הגנה ביטוחית
בארץ חברות הביטוח מחייבות אותך להחתים כל לקוחה על "טופס הצהרת בריאות". טופס זה חשוב במיוחד, כי אם במהלך העבודה נגרם נזק ללקוחה את תהיי מוגנת ע"י חברת הביטוח. שלב התשאול לפני החדרת הפיגמנט הוא שלב חשוב מאוד. מצב בריאותה של הלקוחה יתן לך את התשובה באיזו טכניקה להחדיר לה את הפיגמנט. כדאי מאוד לעבור על כל שלב ושלב כמו שצריך, מתשאול הלקוחה עד להחדרת הפיגמנט כמו שלמדת.

הקפדה על היגיינה
במהלך העבודה חשוב לשמור על שולחן עבודה נקי. בכל ביקור של הלקוחה מומלץ לפתוח בנוכחותה מחט ומגן סטריליים חדשים. לשים פיגמנט בצלוחית לצבע חד פעמית וכמובן, לעבוד רק עם כפפות חד-פעמיות.

בסוף הטיפול למרוח קרם מרגיע מומלץ קרם ויטמין E, ומעליו למרוח "מקבע" (פלסטר נוזלי), שמקבע את הפיגמנט בתוך העור ומונע כניסת זיהום מבחוץ.

חשוב ליידע את הלקוחה לא להיחשף לשמש ולסאונה במשך שלושה ימים אחרי הטיפול, ולהשתדל לא להרטיב את המקום למשך 24 שעות אחרי הטיפול.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.